31 januari 2014

Aftrap campagne met politiek café over wonen

Op 9 februari is voor de Partij van de Arbeid Amstelveen de aftrap van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. We doen dat met een politiek café over het zeer belangrijke thema wonen, een van onze speerpunten voor de komende vier jaar.

Een goed toegankelijke woningmarkt is essentieel voor de vitaliteit van de samenleving en van de economie. Onze focus ligt op voldoende en betaalbare woningen, afgestemd op de behoefte van de Amstelveense bevolking. Wat moeten en gaan we daarvoor doen? Welke vraagstukken komen we daarbij tegen?
In het politiek caf’e willen we die vragen vanuit drie invalshoeken belichten: de invalshoek van de bewoners en hun financiële situatie; de invalshoek van de corporaties; en de invalshoek van de politiek, van de PvdA in het bijzonder.

De middag wordt ingeleid door twee experts: Gerjoke Wilmink, directeur van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting, en Pim Hogenboom, directeur strategie van woningcorporatie Eigen Haard. Daarna zal Ed Groot, Tweede-Kamerlid onze landelijke koers en context schetsen.
Hierna gaan de sprekers in op vragen vanuit de zaal en kan het debat gevoerd worden. Welke keuzes kunnen we maken, wat is daarbij belangrijk en hoe houden we wonen, in deze tijd, betaalbaar in Amstelveen?

Onze lijsttrekker, Jeroen Brandes, trekt aan het slot van de bijeenkomst conclusies en trapt de campagne af.

Datum: zondag 9 februari van 16.30-18.00 uur (zaal open 16.00 uur)
Plaats: Poppodium P60, Stadshart Amstelveen

Iedereen, PvdA’er of niet, is van harte welkom om zijn of haar mening te geven, vragen te stellen en met ons het gesprek aan te gaan.

Lees meer over hier meer over het standpunt Wonen »