Door op 17 februari 2014

Aftrap- Congres- en de eerste debatten!

Inspiratie…ja, maar vooral prioriteiten stellen!

Nog 30 dagen… en op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen.  Tijd om prioriteiten te stellen.

Ons eigen nieuws was natuurlijk de campagne aftrap tijdens het goed bezochte wooncafé in P60 van afgelopen zondag. Wij staan nog steeds voor betaalbaar wonen, voor extra aandacht en oplettendheid voor de gezinnen die wat extra nodig hebben. Het is fijn om dat met concrete plannen ook te kunnen uitspreken . Het is fijn om te zien dat er begrip is , en waardering voor dit standpunt.

Tussen de gouden medaille regen door op het Olympisch schaatstoernooi, de vele vragen vanuit de pers over de verkiezingen, het zorgdebat(je) dat ik voor RTV Amstelveen met Herbert Raat voerde, Valentijnsdag (mooi he, al die rode rozen in Nederland) , politieke contacten , werk en dagtocht naar het congres in Breda overheerste ook het intens trieste nieuws over het overlijden van minister van staat Els Borst.

Dat laatste bleef nog even hangen toen ik afgelopen zaterdag uitvoerig met Jet Bussemaker (minister van onderwijs) sprak op het partijcongres in Breda op een wederom inspirerend , druk en fijn congres. Ik ken Jet vanuit Amsterdam, waar ik haar dochter bij mij op de BSO in het Vondelpark opving.

Al snel ging het over de ontwikkelingen binnen de partij, natuurlijk ook over onderwijs en speciaal over Amstelveen. Over ontwikkelingen waarom het zo belangrijk is dat de PvdA niet alleen in Amsterdam, maar juist ook daaromheen een groots en krachtig sociaal geluid laat horen.

Aangeschoven was Paul Tang die al vroeg in Breda was en daardoor zijn zoontje niet had kunnen zien voetballen. Zijn zoontje speelt net als mijn zoon in de jeugdopleiding van Ajax, en zodoende werd er vanuit luchtig privé al snel over prioriteiten stellen gesproken. Want daar gaat het de volgende periode over… waar leggen we in Europa, Nederland, Amstelveen nu de prioriteit!

Dat prioriteiten stellen zal ook tijdens de komende debatten en tijdens contacten met de burgers belangrijk zijn.

Het is essentieel dat we voor elkaar gaan zorgen, dat we mensen die een extra zetje nodig hebben niet in de kou laten staan. Dat we samen aan innovatieve , nieuwe trajecten werken. Dat we werken aan de toekomstvisie voor Amstelveen. Samen prioriteiten stellen voor Amstelveen. Samen voor Amstelveen.

Ik tref u allen deze week,  in Kostverloren op 22 februari  als we wederom met buurtbewoners in gesprek gaan, of tijdens het Ondernemersdebat op 20 februari, of tijdens het boodschappen doen!

Tot volgende week!