23 februari 2015

Fietsen voor schone lucht

Fiets jij ook mee met de Frisse WindtourVier dagen heel Noord-Holland doorfietsen, in gesprek met alle meefietsers over duurzaamheid en de luchtkwaliteit meten, dat staat te gebeuren in de krokusvakantie. Initiatiefneemster Marieke van Duijn, de nummer 2 op de lijst voor de Provinciale Staten van de PvdA zet zich in voor een duurzamer en gezonder Noord-Holland. Deze ‘Frisse Windtour’ start op 25 februari en jij kan meedoen! 

Luchtkwaliteit
Er overlijden jaarlijks duizenden mensen zo’n 10 jaar eerder in Nederland, vanwege de slechte luchtkwaliteit. In en rond de Randstad is dit het ergst, maar ook in het noorden van onze provincie kan het beter. Er is namelijk geen ondergrens. De uitstoot van stoffen door verkeer, bedrijven, landbouw en consumenten is per definitie slecht voor de gezondheid. Met de Frisse Windtour wordt aandacht gevraagd voor verbeterpunten en andere duurzame issues.

Fiets mee 
Iedereen is welkom om mee te fietsen en in gesprek te gaan. Ook verschillende bekende politici zullen hun opwachting maken. Marieke van Duijn heeft er zin in. “Het lijkt me mooi om van verschillende mensen te horen wat er in de provincie speelt en vooral ook met hen in gesprek te gaan over wat de provincie voor hen kan betekenen,” aldus Van Duijn. “En verder is dit natuurlijk een frisse start voor een duurzame en gezonde provincie. En nu maar hopen dat we ook wat wind mee hebben!”

 Start door minister Plasterk
De start wordt verricht door minister Plasterk op woensdagochtend 25 februari tussen 8.15-8.45 uur in Hilversum. Die dag loopt de route via ’t Gooi en Amsterdam naar Hoorn. De tweede dag worden de Noordkop en Texel aangedaan. Op vrijdag zakt het gezelschap de kust af naar Haarlem, een relatief schone stad als het om luchtkwaliteit gaat. De vierde dag, zaterdag 28 februari, wordt er gefietst door de regio Schiphol, om uiteindelijk in het Stadshart van Amstelveen te eindigen.

 Wil je meefietsen en in gesprek? Klik hier voor de route en meer informatie.