Door Jeroen Brandes op 28 augustus 2014

Flitspaal Handweg niet afgesteld op 30 km per uur

Het afgelopen weekend zijn op verschillende sociale media berichten verschenen over de flitspaal op de Handweg. Vanwege werkzaamheden aan de weg is de toegestane maximumsnelheid daar tijdelijk 30 km per uur.

De indruk is nu ontstaan dat de flitsapparatuur ook afgesteld is op 30 km per uur. Dat is dus onjuist. Die is en blijft afgesteld op 50 km per uur. De politie Wijkteam Amstelveen Zuid bevestigt dit.

PvdA-wethouder Verkeer Jeroen Brandes: “Hoewel wij niet verantwoordelijk zijn voor de flitspaal aan de Handweg, wil ik toch wel even kwijt dat ik een aanpassing aan een flitspaal van 50 naar 30 km per uur ook wel heel vreemd zou vinden. De politie heeft ons verzekerd dat de apparatuur niet is aangepast. Hoe het dan kan dat er toch zoveel mensen geflitst denken te zijn, is nog even een raadsel. In een eerdere reactie van de gemeente Amstelveen, via twitter, is vermeld dat de snelheden van de flitspaal wel zouden zijn aangepast. Hiervoor onze excuses.”

Jeroen Brandes

Jeroen Brandes

Ik ben geboren op 7 juli 1969 in Amstelveen. In 1990 ben ik politicologie en bestuurskunde gaan studeren in Amsterdam. Deze studies heb ik niet afgerond. In 1994 nam ik het oudste restaurant van Amsterdam, de Koevoet, over samen met mijn vrouw Andrea. Sinds 2004 woon ik weer in Amstelveen. Vanaf 2006 was ik verantwoordelijk voor de stichting

Meer over Jeroen Brandes