18 april 2021

Kandidaatstellingscommissie voor gemeenteraadsverkiezingen Amstelveen stelt zich voor

De kandidaatstellingscommissie voor de komende gemeenteraadsverkiezingen (maart 2022) voor de gemeenteraad van Amstelveen heeft voor het eerst met elkaar kennisgemaakt in een gezamenlijke “zoombijeenkomst” met de voorzitter en de vicevoorzitter van de afdeling Amstelveen. Hieronder stellen de leden zich ook even aan jullie voor.

Coby van Berkum, voorzitter.

Ik ben Coby van Berkum, 63 jaar oud en woon in Amsterdam Noord. Tegenwoordig ben ik ZZP-er en geef advies en begeleiding aan groepen rondom sociale- en bouwvraagstukken. Daarvoor ben ik zestien jaar politiek actief geweest in Amsterdam Noord, waarvan acht jaar als bestuurder van het Stadsdeel. Daar heb ik met veel plezier een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Noord. Ik beschouwde het als mijn belangrijkste opdracht om iedereen mee te laten profiteren van deze ontwikkeling, arm en rijk, oude en nieuwe Noorderlingen.

Voordat ik bestuurder werd, heb ik bijna dertig jaar in de Zaanstreek gewerkt. Ik ben als jongerenwerker/ maatschappelijk werker begonnen en in de loop van de tijd werkte ik op het snijvlak van onderwijs, jeugdhulpverlening en het sociaalcultureelwerk. Ik was altijd op zoek naar samenwerking en verbinding tussen die verschillende werksoorten ten behoeve van het kwetsbare kind en gezin.

Naast mijn werk doe ik vrijwilligerswerk. Ik ben vorig jaar voorzitter van het Gewest Noord-Holland van de PvdA geworden. Heel erg leuk om daar ook weer op zoek te gaan naar verbinding op allerlei gebied. Daarnaast adviseer ik een aantal organisaties op sociaal vlak.

Ik voel me vereerd dat ik gevraagd ben door het afdelingsbestuur om de kandidaatstellingscommissie te mogen voorzitten. Wij hebben al even kennis gemaakt als commissie en verheug me om erop om aan de slag te gaan met elkaar.

Hélène Oppatja

Ik ben Hélène Oppatja en ik woon in Rijswijk (ZH). Ik werk als gemeentesecretaris in Wassenaar.

Dat ik politiek actief zou worden, stond niet in de sterren geschreven. Maatschappelijk betrokken was ik altijd al, maar die betrokkenheid kreeg pas een politieke invulling toen na 2002 het debat steeds harder en ongenuanceerder werd.

Toen vond ik dat ik mij moest uitspreken en ook daadwerkelijk de handen uit de mouwen moest steken. Eerst als raadslid, later als wethouder (in Alphen aan den Rijn) en nu als vicevoorzitter in het landelijke partijbestuur. De Partij van de Arbeid is mijn partij, omdat het de enige partij is die die sinds haar oprichting consequent de verbinding zoekt tussen alle mensen; mannen en vrouwen, rijk en arm, met veel of weinig diploma’s. Tussen werkenden en niet-werkenden, zzp’ers, werkgevers en werknemers. Maar ook tussen gelovigen en niet-gelovigen, wat in deze tijd erg belangrijk is.

Bij de PvdA laten wij geen wig drijven tussen mensen op grond van culturele identiteit, levensstijl of geboorteplaats. Die verschillen overbruggen wij, in Nederland en daarbuiten. Dat is niet makkelijk, maar het is wel de enige manier. Bij de PvdA doen we het samen. Ook ben ik lid van het curatorium van de Wiardi Beckmanstichting en heb ik nevenfuncties als toezichthouder in de zorg en in de culturele sector en ben ik  bestuurslid van de Nationale Herdenking 15 augustus 1945.

Rimmert Riedstra

 

Ik ben Rimmert Riedstra, 24 jaar oud en sinds 2015 actief lid van de Partij. Bij de vorige Gemeenteraadsverkiezingen zat ik in de kandidaatstellingscommissie in Haarlem. De lessen die ik daar geleerd heb neem ik graag mee naar Amstelveen!

Daarnaast studeer ik sociologie en rechten aan de UvA, en ben ik sinds september twaalf uur per week vrijwilliger op het landelijk partijbureau.

Wat ik mooi vind aan het werk in een kandidaatstellingscommissie is dat je diep in kan gaan op iemands motivatie, kennis en ervaring. En zeker bij een partij als de onze levert dat waardevolle gesprekken op. Ik heb er heel veel zin in!

Wim Beckers

Ik ben door ons afdelingsbestuur gevraagd om als secretaris van de kandidaatstellingscommissie te fungeren. Ik ben sinds 1987 lid van de partij en heb in de negentiger jaren vele jaren in het bestuur van de afdeling gezeten. Daarnaast heb ik van 1978 tot 2015 (toen ik met pensioen ging) als ambtenaar,  in velerlei functies in de gemeente gewerkt. Mijn laatste functie was die van Burgerraadsman, zeg maar Ombudsman. Sinds oktober 2020 heeft de gemeente mij, in verband met een capaciteitsprobleem op de eenheid klachtencoördinatie weer voor een aantal dagen per week teruggevraagd. Naar verwachting zal ik daar op 1 juli a.s. mee stoppen zodat ik weer verder kan genieten van mijn pensioen. Ik ben ook nog even burgerlid geweest voor de PvdA maar die functie moest ik opgeven toen ik weer ambtenaar werd.

Ik heb veel zin in deze klus omdat ik het als een uitdaging ervaar om voor de partij goede kandidaten te selecteren die hun sociaal-democratische hart willen laten spreken in de lokale politiek.