Door op 24 november 2013

Kandidatenlijst PvdA en programma voor gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld

De ledenvergadering van de PvdA Amstelveen heeft donderdag 21 november de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 vastgesteld. Lijsttrekker en kandidaat-wethouder is Jeroen Brandes, die net als alle andere kandidaten bij acclamatie werd gekozen.

De vergadering stelde ook het verkiezingsprogramma vast: “Samen voor Amstelveen”. Speerpunten van het programma zijn zorg, wonen en participatie.

De PvdA geeft in Amstelveen de komende vier jaar de hoogste prioriteit aan het goed laten landen van de overgang van de zorgtaken van de rijksoverheid naar de gemeente. De PvdA legt verder de focus op voldoende en betaalbare woningen en wil dat de gemeente de inwoners en instellingen actief bij het bestuur van de gemeente betrekt.

De ledenvergadering volgde bij de vaststelling van de lijst het advies van de kandidaatstellingscommissie, dat was overgenomen door het bestuur.

Tweede op de lijst is raadslid Esther Veenboer, derde is het ex-raadslid Harry van den Bergh. Op vier staat het burgerraadslid Petra van Mourik en op vijf de eerste nieuweling: Bas van der End. Nina de Jong is de tweede nieuweling op zes. Lijstduwer op nummer 22 is oud-wethouder Remco Pols.

“Met een prachtige kandidatenlijst, een ijzersterk programma, een groeiende groep geweldige vrijwilligers, gaan we in Amstelveen laten zien dat we een partij zijn die een krachtig sociaal geluid laat horen, en ik ga dit graag samen voor Amstelveen doen”, zei lijsttrekker Jeroen Brandes na zijn verkiezing.
“Wat we daarvoor doen leest u in ons verkiezingsprogramma, een helder en duidelijk programma. Maar veel belangrijker is waarom we het doen? Voor iedereen, voor een mooi, sociaal rechtvaardig en solidair Amstelveen! Want samen maakt sterker, samen werkt beter, samen voor Amstelveen!”
De volledige lijst is:

1. Jeroen Brandes, lijsttrekker en kandidaat-wethouder
2. Esther Veenboer
3. Harry van den Bergh
4. Petra van Mourik
5. Bas van der End
6. Nina de Jong
7. Ad Verkleij
8. Guido Dennenbroek
9. Nachshon Rodrigues Pereira
10. Peter Veldman
11. Edwin Wiebes
12. Utku Kucukosmanoglu
13. Marga Drewes
14. Paul Schade
15. Henk Bleekemolen
16. Martin Dijkstra
17. Peter Claessen
18. Hans Steenvoorden
19. Charlotte Boerlage-Muzerie
20. Dick van Houten
21. Maaike Lürsen
22. Remco Pols