4 maart 2014

Kostverloren wil goede zorg in de wijk

Samen met lijsttrekker Jeroen Brandes en Tweede-Kamerlid Sjoera Dikkers hebben vrijwilligers van de Partij van de Arbeid vorige week de wijk Kostverloren bezocht. Zij vroegen de bewoners wat zij vonden van hun wijk en wat de prioriteiten van het gemeentebestuur moeten zijn.

De bewoners van Kostverloren waarderen de rustige en groene woonomgeving van de wijk. Ook zijn zij tevreden over de bereikbaarheid van de wijk. Er zijn ook zorgen, zo geven sommige bewoners van de wijk aan dat zij zich onveilig voelen door het aantal inbraken. Ook de overlast die wordt ondervonden van mensen van buiten die in de wijk parkeren en dan de tram of metro nemen, wordt vaak genoemd.

Goede zorg in de wijk, betaalbaar wonen, meer banen en het meer betrekken van bewoners bij het bestuur worden gezien als prioriteiten van het gemeentebestuur.

Lijsttrekker Jeroen Brandes over de resultaten: “Kostverloren is een wijk waar het prettig wonen is. De combinatie van sociale huurwoningen, groenvoorzieningen, openbaar vervoer en zorgfaciliteiten maakt het een geliefde wijk. De zorgen over hoe het verder moet in de zorg speelt hier enorm, samen met het gevoel van een veranderende maatschappij waarbij de sociale veiligheid onder druk staat.

De fractie van de PvdA in de gemeenteraad zal blijven vechten voor een centrale en toegankelijke rol van het wijkcentrum en zal terugkoppeling in de wijk blijven verzorgen.”