Leer Annemiek kennen!

5 maart 2018

Ik ben Annemiek Schaap, 35 jaar geleden geboren in Hoorn in het mooie West-Friesland. Opgegroeid in een rood nest, waar mijn moeder vaak voorlas uit het Parool, mijn vader lid was van de PvdA en ik steevast iedere week de rubriek Buis&Haard las in de Varagids.

Mijn eerste kennismaking met actief zijn voor de PvdA kwam in het derde jaar van mijn HBO studie toen ik een stage plek zocht met een internationaal karakter. Ik mocht toen stage lopen bij de Anne-Vondeling Stichting. Zij verzorgden alle communicatie en pr voor de Europarlementariërs van de PvdA vanuit Amsterdam. Na mijn stage kon ik blijven werken voor de PES (bijbaantje) en heb ik de verkiezingscampagne van 2004 voor het Europese Parlement meegemaakt. Een super leuke, intensieve en leerzame tijd. In 2005 heb ik ruim een half jaar gewerkt voor de PvdA in de campagne tijd voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2006. In een klein team hebben we toen al het campagne materiaal ontwikkeld en er voor gezorgd dat het beschikbaar kwam voor de afdelingen in het land.

Na deze PvdA periode brak er een tijd aan van verhuizen naar en samenwonen in Amsterdam, eerste echte banen (van een bank, naar een Japans bedrijf, naar een industrieel veilinghuis waar ik nu 10 jaar werk). En verhuizen naar Amstelveen, mijn draai vinden in een compleet nieuwe stad.

En toen zocht de PvdA Amstelveen afgelopen zomer nieuwe kandidaten voor de gemeenteraad. Ik wilde graag iets gaan doen voor mijn omgeving en dit kwam op mijn pad. Ik heb gereageerd, gesolliciteerd en kwam uiteindelijk op plaats 8 terecht van de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Ik ben zeer trots op deze 8ste plek en sta voor een sociale samenleving waar we zorgen voor elkaar. En zeker zijn dat elk kind goed onderwijs krijgt want goed onderwijs is naar mijn mening de sleutel om de wereld om ons heen sterk en sociaal te houden.

Wilt u met Annemiek in gesprek? Kom dan 9 maart naar onze PvdA komt praten met Kostverloren/Bankras! Meer info hier: https://www.facebook.com/events/599478577050665/