Mantelzorgers belangrijk voor naasten en gemeente

10 november 2017
Tijdens de Week van de Mantelzorg organiseert Mantelzorg & Meer diverse activiteiten voor Mantelzorgers. Donderdag 9 november stond er een rondleiding bij Museum Jan van der Togt op het programma. Wethouder Welzijn Jeroen Brandes (PvdA) sloot aan bij de rondleiding en benadrukte hoe waardevol mantelzorgers zijn voor hun naasten en daarmee ook voor de gemeente.
Amstelveen kent vele mantelzorgers. De 975 geregistreerde mantelzorgers hebben deze week, als blijk van waardering, een bedankbrief met kleine attentie van de gemeente ontvangen. Ook worden ze tijdens de Week van de mantelzorg extra in het zonnetje gezet door Mantelzorg & Meer. Wethouder Jeroen Brandes: ’Ik heb heel veel respect voor mantelzorgers. Vaak combineren zij de zorg voor hun naasten met werk, studie en gezin. Dit kan behoorlijk zwaar zijn. En toch doen ze het met liefde. Als gemeente vinden we het belangrijk om mantelzorgers te ondersteunen waar nodig. De focus ligt komende periode op jonge mantelzorgers. We gaan kijken hoe we hen beter kunnen ondersteunen’.

Mantelzorger maar nog niet geregistreerd?

Mantelzorgers van wie de verzorgde in de gemeente Amstelveen woont en die niet bekend zijn bij Mantelzorg & Meer kunnen zich aanmelden via www.mantelzorgenmeer.nl of via info@mantelzorgenmeer.nl. Mantelzorgers die dit doen voor 15 december ontvangen als nog de bedankbrief en attentie van de gemeente.