24 maart 2021

Met goede moed en volle inzet vooruit

De uitslag van de verkiezingen heeft ons doen schrikken. Ondanks vier jaar in de oppositie toch maar 4 zetels.  Niet de groei waar we op gehoopt hadden. Dat is jammer, maar in de algehele ruk naar rechts valt het nog mee.

Het is ook geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten. En zeker geen reden om nu op zoek te gaan naar ‘schuldigen’. Het is aan onze fractie in de Tweede Kamer om zoveel mogelijk de verwachtingen die wij tijdens de campagne hebben gewekt in te lossen door de VVD en met name D66 zoveel mogelijk naar links te trekken.

Amstelveense ervaring

Onze ervaring in Amstelveen leert dat je ook als kleinste partij in een coalitie met VVD en D66 een meer dan evenredige invloed kan uitoefenen. Het gaat niet alleen om de getallen; het gaat om goede voorstellen en bevlogen mensen. Maar een paar extra zetels helpt natuurlijk wel!

Daar gaan we nu aan werken. In 2018 behielden we met 6 stemmen verschil onze derde zetel. Bij deze verkiezingen verloren we in Amstelveen 0,4%. Daarmee zou onze derde zetel in gevaar komen. Gelukkig is in de politiek alles mogelijk. In mei 2019 waren we bij de Europese verkiezingen de grootste partij in Amstelveen. Weliswaar maar 6 stemmen verschil met de VVd, maar toch! Er blijken genoeg mensen te zijn die zich door een inspirerend PvdA-verhaal laten leiden bij hun keuze.

Laat de PvdA in Den Haag nu de goede dingen doen. Wij doen dat ook in Amstelveen. In het komende jaar gaan we ons daarnaast concentreren op de verkiezingen voor de gemeenteraad in maart 2022.