10 mei 2021

PvdA Amstelveen feliciteert jubilarissen

Op 1 mei, de Dag van de Arbeid, staan we extra stil bij  wat de arbeidersbeweging bereikt heeft, maar ook bij wat er nog te winnen valt als het gaat om gelijkheid tussen mensen, solidariteit en sociale vooruitgang. De PvdA zet traditiegetrouw ook haar leden in het zonnetje die de waarden en idealen van de partij al lange tijd meehelpen uit te dragen.

Coronaproof

Wethouder Marijn van Ballegooijen, raadslid Guido Dennenbroek, bestuursvoorzitter Anna Kaal, burgerlid Marjon Oostveen en fractievoorzitter Esther Veenboer sprongen daarom op de fiets voor een ‘Corona-proof’ gang langs 6 jubilerende leden: mevrouw Albeslo-Smit en mevrouw Warnaar-Weber (65 jaar lid), mevrouw Konijnenbelt, mevrouw Rube, Dolf Veenboer en Willem Cornelisse (50 jaar lid).

Loyaal

Sommige van deze leden zetten zich vanaf hun studententijd meteen actief in voor de partij in Amstelveen; sommige volgden een familielid en zijn al die jaren loyaal gebleven. “Ik kom uit een rood gezin,” aldus mevrouw Warnaar-Weber. “Het moment dat ik een vaste aanstelling kreeg, kon ik het lidmaatschap betalen en vond ik dat ik het ook maar eens moest doen.” Vooral haar man, die ze op 1 mei ontmoette, is actief geweest voor de partij. “Ik heb wel meegeholpen met flyeren; de avond voor de verkiezingen stoepje in, stoepje uit….”

Dolf Veenboer, momenteel penningmeester van het bestuur in Amstelveen, trad als PvdA lid deels in de voetsporen van zijn moeder, een onderwijzeres. “Als vrouw kon je voor de oorlog geen vaste aanstelling krijgen; trouwde je, dan werd je meteen ontslagen. Mijn vader kwam slecht uit de oorlog. De vakbond en de partij steunden mijn moeder en uiteindelijk kon ze via het ministerie een vaste baan krijgen. Vandaar dat ze altijd lid was van de Partij van de Arbeid.”

Gedachtengoed PvdA is relevant

Een veelgehoorde reden om lid te worden en te blijven zijn de uitgangspunten van de partij die nog steeds actueel zijn. “Ik vind het belangrijk dat we oog houden voor wie het minder hebben,” zegt mevrouw Konijnenbelt. “Sociaal zijn, geen discriminatie, zorgen voor rechtvaardigheid; dat vind ik de essentie.” “Er zijn heus weleens zaken waar je het niet helemaal mee eens bent,” zegt Cornelisse, “maar het gedachtegoed is uitmuntend en juist relevant voor heel veel Nederlanders”. Net als Veenboer is Cornelisse zelf in de raad en als wethouder actief geweest. “Ik mag nu uitkijken op de tram waarvan ik de komst zelf nog heb mogen begeleiden.” De toekomst van de partij ziet hij hoopvol tegemoet. “Na deze crisis gaan we ter linkerzijde weer omhoog. Er is meer redelijk en sociaal in Amstelveen dan je denkt!”

De jubilarissen ontvingen bij 50 jaar een gouden speldje of, bij 65 jaar, de Willem Drees-penning, uiteraard gepaard met een bos tulpen en een brief van landelijke partijvoorzitter Nelleke Vedelaar.

Uiteraard hopen we dat we snel onze jubilarissen en andere leden kunnen ontmoeten op een fysieke bijeenkomst. Zodat we weer eens met zijn allen kunnen bijpraten over wat ons bindt en stimuleert!

Waar ben je naar op zoek?