Door op 13 juni 2013

PvdA-fractie: besluit uitbreiding Stadshart uitglijder hele college

Het besluit om het gehele voorstel om het winkelcentrum uit te breiden ten koste van veel woningen in te trekken was het enige mogelijke besluit van wethouder Jan-Willem Groot om te nemen. Het plan is te rigoureus en te slecht van start gegaan om enige kans te maken.

Onze fractie heeft vanaf het begin grote twijfels gehad over een plan met daarin zoveel te slopen woningen. Dat kan je een buurt niet aandoen.

De optie van onteigenen is voor ons nooit een bespreekbare mogelijkheid geweest.

Wethouder Groot is wel, ook door het college van B. En W., de Kop van Jut geworden en dat is niet geheel terecht. Het is tenslotte een besluit door het gehele college genomen met tevens daarin de wijze van communiceren. Het college kan daar niet van weglopen.

De gevolgen zijn verder nog niet te overzien. Een vernieuwing van het winkelcentrum is nog steeds hard nodig. De gesprekken met Rodamco moeten weer opnieuw gestart worden maar nu in een minder goede sfeer en met een wethouder die minder politieke speelruimte heeft dan hiervoor.

Het belang van Amstelveen (vernieuwing binnen het huidige winkelcentrum) komt zo wel in het gedrang door deze uitglijder.