11 februari 2014

PvdA zet in op betaalbaarheid wonen

 “De PvdA wil uitbreiding van het woonlastenfonds en verhoging van de woonkostentoeslag  als dat nodig is (of tijdelijk nodig bij het verlies van een baan). En ervoor zorgen dat de mensen die de bijdrage nodig hebben die ook krijgen. Dat gaat de gemeente doen als het aan de PvdA ligt, bovendien wil de PvdA net als o.a. in Amsterdam  afspraken maken met de corporaties , over een bijdrage van hun kant: geen huurverhoging voor deze groep.” Aldus Jeroen Brandes lijsttrekker en huidig raadslid van de PvdA in Amstelveen

Met een goed bezocht politiek café in P60 over wonen trapte de Amstelveense PvdA haar verkiezingscampagne af. Alle stoelen en barkrukken waren bezet en voor degenen die later binnen kwamen waren er alleen nog staanplaatsen beschikbaar, volle bak dus! Drie vooraanstaande sprekers, Gerjoke Wilmink, directeur van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting, Pim Hogenboom, directeur strategie van woningcorporatie Eigen Haard en tot slot ook Ed Groot, Tweede Kamerlid PvdA gaven hun visie op de het thema wonen en “grip op je geld”.

Naast bewoners, betrokkenen en PvdA’ers, waren er ook verschillende prominente lokale politici aanwezig en nam iedereen actief deel aan de discussie.

Er was gelegenheid tot het stellen van vragen aan de experts en tot slot sprak de lijsttrekker van de PvdA Jeroen Brandes over wonen en zijn visie voor de komende vier jaar voor Amstelveen namens de PvdA.

Klik hier voor het verhaal van Jeroen Brandes »