Reactie Esther Veenboer op We Are Here

Door Esther Veenboer op 11 juni 2018

Afgelopen week werd in Amstelveen een pand gekraakt door de groep We are here.

Dat leverde allerlei reacties op, zowel positief als negatief.

Zaterdag werd onze Fractievoorzitter Esther Veenboer in Het Parool geciteerd als zou zij gezegd hebben dat er in Amstelveen geen plaats zou zijn voor deze mensen.Dit komt niet overeen met wat er is gezegd,

Ik heb de woorden van Lodewijk Asscher geciteerd, uit destijds dat de eerste grote vluchtelingen stroom uit Syrië in Nederland aankwam, namelijk dat wij kijken naar deze ontwikkeling “met een warm hart, maar een koel hoofd”.De PvdA draagt deze mensen in een uitzichtloze situatie een warm hart toe.

Tegelijkertijd kunnen wij als Amstelveen dit niet alleen oplossen en zal er samenwerking moeten worden gezocht met Amsterdam en het Rijk om tot een oplossing te komen.
Daarnaast hebben wij ook oog voor wat dit doet met de direct omwonenden en overige inwoners van Aveen. Deze actie roept bij hen onzekerheid op, maar ook onveiligheid en angst, frustratie en woede. Daar mogen we onze ogen niet voor sluiten.

Esther Veenboer

Esther Veenboer

Ik ben sinds 2006 lid van de Gemeenteraad van Amstelveen. Ik ben jurist en gespecialiseerd in het Luchtrecht. Ik werk bijna 21 jaar bij de KLM en houd me daar bezig met wet- en regelgeving op het gebied van security (beveiliging van de burgerluchtvaart) en de vertaling daarvan naar handboeken en kwaliteitscontrole daarop. Opkomen voor

Meer over Esther Veenboer