28 oktober 2021

Uitnodiging Ledenvergadering PvdA Amstelveen op 3 november 2021

Beste partijgenoten,

Graag nodigen wij je uit voor de ledenvergadering van de PvdA Afdeling Amstelveen op woensdag 3 november 2021 vanaf 19.30 (inloop) uur in Villa Randwijck Catharina van Clevepark 10 in Amstelveen. Het besluitvormende deel van de vergadering begint om 20.00 uur

Deze vergadering gaat in zijn geheel over de verkiezing van onze lijstrekker bij de komende gemeenteraadsvergadering en over de samenstelling van de overige plaatsen op de PvdA-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.

NB Voor deze bijeenkomst zijn de geldende coronamaatregelen van toepassing.

Voorstel kandidaatsstellingscommissie

Zoals bekend heeft de ledenvergadering een onafhankelijk kandidaatsstellingscommissie ingesteld met de opdracht om een voorstel te doen aan de ledenvergadering over de samenstelling van de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. De vergadering is openbaar maar alleen de leden van de PvdA-afdeling hebben stemrecht.

Het voorstel van de kandidaatsstellingscommissie is als volgt:

Een combinatie van vernieuwing en deskundigheid, dat is de kern van de voorlopige kandidatenlijst van de Partij van de Arbeid (PvdA) voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.

1 staat wethouder Marijn van Ballegooijen, op 2 de huidige fractievoorzitter Esther Veenboer. Op 3 staat nieuwkomer Rosalie Bouwman. Op nummer 4 staat zittend raadslid Arnout van den Bosch. De lijst vervolgt met huidig burgerraadslid Guy Muller op plek5, afdelingsvoorzitter Anna Kaal op 6, nieuwkomer Maher Shehna op 7, huidig burgerraadslid Dick Loos op  8 en nieuwkomen Liesbeth Gamadia op 9.

Het volledige advies van de kandidaatsstellingscommissie is per e-mail toegestuurd aan de leden van afdeling. Mocht u dat nog niet ontvangen hebben, stuur dan een e-mail naar [email protected] Dan sturen we het u zo spoedig mogelijk toe.

Het afdelingsbestuur stelt voor om aan deze lijst drie lijstduwers toe te voegen; te weten: Dolf Veenboer (bestuurslid, oud-wethouder en tot voor kort voorzitter van het Rode Kruis Noord Holland). Ad Verkleij (bestuurslid en verantwoordelijk voor de herbouw van de Urbanuskerk in Bovenkerk) en Hans Steenvoorden (actief PvdA-er en bestuurslid van Stadsdorp Elsrijk).

De agenda van de vergadering is als volgt:

  • Opening en mededelingen
  • Algemene toelichting door kandidaatstellingscommissie over gevolgde procedure en algemene observaties,
  • Vragen en reacties leden op algemene toelichting
  • Vaststelling van de lijst per plaats

De kandidaatstellingscommissie zal per plaats haar voorstel toelichten; vervolgens zal er worden gevraagd of er tegenkandidaten zijn voor die plaats. Zo niet, dan is de kandidaat bij acclamatie verkozen.  Mocht er tegenkandidaten worden gesteld, dan hebben de leden van de vergadering de mogelijkheid om een stemverklaring af te geven. Daarna volgt een schriftelijke stemming. Daartoe zal de voorzitter van de vergadering een stemcommissie voorstellen, die de stemmen telt.

Alleen kandidaten die genoemd zijn in het voorstel van de commissie kunnen tegenkandidaat zijn.

  • Aanvaardingsspeech lijsttrekker
  • Mededelingen over de campagne
  • Rondvraag en afronding vergadering

Na de vergadering is er de gelegenheid om onder genot van een drankje de gekozen kandidaten te feliciteren.

 

Met hartelijke groet,

Het afdelingsbestuur PvdA Amstelveen