Wij gaan de wijk in! #westwijk&patrimonium

Door Esther Veenboer op 11 februari 2019

Iedere eerste zaterdag van de maand gaat de PvdA op bezoek in een andere wijk van Amstelveen. We stellen de bewoners dan een drietal vragen:
– Wat gaat er goed in uw wijk/flat;
– Wat gaat er niet goed in uw wijk/flat;
– Wat zou de PvdA in Amstelveen volgens u moeten aanpakken?

In december waren we in Westwijk, in de flat Eykenstein. Het waren weer inspirerende, leerzame en gewoon heel leuke gesprekken. De meeste bewoners gaven aan naar grote tevredenheid te wonen. De meeste opmerkingen gingen over netheid van de gemeenschappelijke ruimte en het trappenhuis van de flat. Er wordt rondgehangen door jongeren die ook hun vuilnis achterlaten. Dat zagen we ook met eigen ogen er lagen peuken, blikjes en pizzadozen. Verder een mooie flat in een mooie omgeving.

Afgelopen zaterdag waren we aan de Smeenklaan in Patrimonium. Een flat die al wat langer staat dan Eykenstein en dat was ook te zien, hoewel de omgeving waarin deze flat ligt werkelijk prachtig is! Dat werd ook beaamd door de bewoners die we spraken. De meeste opmerkingen in deze flat gingen enkel glas en daardoor hoge stookkosten. Ook het onderhoud in de gemeenschappelijke buitenruimte viel tegen. Zo was er een raam stuk aan de binnengalerij. Dat was dicht gezet met tijdelijk glas. Volgens een van de bewoners was dit al sinds de zomer het geval.
Het wijkcentrum Pluspunt werd door de bewoners zeer gewaardeerd, maar is ook toe aan een opknapbeurt. Op welke manier het Pluspunt moet worden aangepakt weten we nog niet zeker, maar we zullen er zeker bij de wethouder op terugkomen.

Daarnaast enkele opmerkingen over parkeren, afval en openbaar vervoer. Dit zijn duidelijke onderwerpen die inwoners van Amstelveen bezighouden, want deze zaken zijn vaak onderwerp van gesprek tijdens onze wijkbezoeken. We zijn dan ook zeer alert op de aanpak door het college.

Esther Veenboer

Esther Veenboer

Ik ben sinds 2006 lid van de Gemeenteraad van Amstelveen. Ik ben jurist en gespecialiseerd in het Luchtrecht. Ik werk bijna 21 jaar bij de KLM en houd me daar bezig met wet- en regelgeving op het gebied van security (beveiliging van de burgerluchtvaart) en de vertaling daarvan naar handboeken en kwaliteitscontrole daarop. Opkomen voor

Meer over Esther Veenboer