Fractieassistent

Joep Wisse

Joep Wisse

Over Joep Wisse

Mijn naam is Joep Wisse, student politicologie. Ik ben me voor het eerst gaan inzetten voor de PvdA bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Toen heb ik campagne gevoerd en samen met Suzanne heb ik me hard gemaakt voor jongeren. Daarna ben ik fractieassistent geworden. Ik sta aan het begin van mijn carrière en sta te trappelen om ervaring op te doen. 

Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in de politiek en de maatschappij. Zo organiseerde ik in de zesde klas van de middelbare school verkiezingen op het HWC, waarvoor ik campagne voerde om de leerlingen te enthousiasmeren voor de politiek. Het werd een groot succes met een opkomst hoger dan voor het Oekraïne-referendum. Ik vind het heel belangrijk dat de jeugd goed vertegenwoordigd wordt in de politiek, want de jeugd laat zich niet remmen door sociale conventies of angst. 

Naast de politiek doe ik aan wielrennen. Als lichtgewicht kan ik goed uit de voeten in de bergen. Daarnaast hou ik van voetbal. Vroeger keepte ik voor Sporting Martinus, maar tegenwoordig kijk ik liever naar Ajax. Het hele jaar door kun je mij vinden bij hiphopconcerten en Pink Floyd vind ik ook prachtig. Verder hou ik van films met Robert De Niro of Quentin Tarantino. 

Ik zit bij de PvdA omdat ik streef naar een land waarin niet het recht van de sterkste geldt, maar waar men naar elkaar omkijkt.