31 oktober 2020

Amstelveense terugblik op Oktober Maand van het Onderwijs

Oktober was de maand van het onderwijs. De PvdA vindt dat onderwijzend personeel recht heeft op een fatsoenlijk salaris en goede arbeidsomstandigheden. Door de situatie van de afgelopen maanden, met de intelligente lockdown vers in ons geheugen, zijn we nóg meer doordrongen van het belang van goed onderwijs. Van enthousiaste en bevlogen leraren die onze kinderen klaarstomen voor het volwassen leven. Die kinderen kansen bieden zichzelf te ontdekken en te ontwikkelen.  

#Hartjeleraar

Dit vinden wij natuurlijk niet alleen in oktober. Wij zetten ons hier continu voor in en blijven aandacht vragen voor betere beloning, lagere werkdruk en oplossingen voor het lerarentekort In oktober hebben we speciale aandacht voor het onderwijs. Met de actie #hartjeleraar hebben talloze PvdA-ers een boodschap gestuurd aan alle leraren, leraressen, juffen en meesters van Nederland. Om hen deze maand een extra hart onder de riem te steken. En natuurlijk deed ook Amstelveen mee. Hieronder een terugblik op de mooie en lieve hartjes die onze raadsleden, bestuurders en leden ingestuurd hebben. 

Persoonlijke berichten uit Amstelveen 

Tadeo van Doren, vanaf 5 november bestuurslid schreef: Bedankt voor jullie bijdrage aan de kennisontwikkeling en de persoonlijke ontwikkeling van leerlingen”. 

Anna Kaal, nieuwe voorzitter van de afdeling vanaf 5 november, haalt T. H. Whiteaan : “Learn somethingthat’s the only thing that never fails..”. Zij zegt: Dank aan alle leraren die hun leerlingen leren leren. 

Esther Veenboer, fractievoorzitter, verwoordt het zo: “Heel veel respect voor de leraren die met al hun creativiteit en doorzettingsvermogen werken met en voor onze leerlingen”. 

Afdelingssecretaris Willemijn Wittkamper: “Goede leraren verdienen een goed salaris. Goede leraren zorgen voor ontwikkeling van ons allemaal!” 

Guido Dennenbroek, raadslid zegt: “Leraar zijn is geen 9 tot 5 job. Het is meer dan alleen voor een toch al te grote klas staan. Dat verdient waardering en respect”. 

Marion Timmers, aankomend bestuurslid: “Mijn hart gaat uit naar alle leraren die zeker in deze tijd extra waardering verdienen”. 

Raadslid Arnout van den Bosch schreef: “Kinderen zijn de toekomst. Leraren bereiden ze daar op voor. Belangrijker werk is er niet. Dat verdient respect!” 

Marjon Oostveen, vanaf eind november burgerraadslid, schrijft: “Lieve juffen en meesters, dank voor al jullie mooie werk voor en met onze kinderen”. 

Kersvers lid Sebastiaan Dönszelmann sloot de actie af met de volgende boodschap: “Aan alle geweldige hardwerkende docenten. Beter uit de crisis komen? Leren samenwerken, meningen vormen en respecteren, luisteren, lachen, relativeren en zorgen? Jullie zijn de hoop van Nederland. Hou vol. Geweldig vind ik jullie”.