Door Esther Veenboer op 29 januari 2014

D66 & PvdA willen glazen huis (3FM) naar Amstelveen

De fracties van D66 & PvdA in de Amstelveense gemeenteraad willen het glazen huis van 3FM, met de ‘Serious Request’ actie, naar Amstelveen halen. Aankomend jaar staat het glazen huis nog in Haarlem en in 2015 in Heerlen. In de jaren daarna zou Amstelveen volgens de partijen een geweldige locatie kunnen zijn. De fracties zien dat de doelstellingen van het project goed aansluiten bij de internationale en sociale oriëntatie van Amstelveen. Daarnaast is de grote toestroom van bezoekers en deelnemers ontzettend goed voor de lokale economie.

Goed voor de economie
Bij de ‘Serious Request’ actie van 3FM sluiten enkele bekende Nederlandse DJ’s zich een week op in een glazen huis. Door middel van (ludieke) acties en donaties voor muziekaanvragen wordt er geld ingezameld voor een goed doel. De fracties van PvdA en D66 denken dat de komst van het glazen huis goed aansluit bij de internationale oriëntatie van Amstelveen en een ontzettende impuls kan zijn voor onze lokale economie. PvdA-raadslid Esther Veenboer: ‘Het is natuurlijk geweldig om te zien dat de 3FM-actie elk jaar meer geld ophaalt. Het afgelopen jaar in Leeuwarden bijna 12,5 miljoen euro voor het goede doel . Het zou toch geweldig zijn als wij mensen elders in de wereld kunnen helpen en dan ook nog Amstelveen goed op de kaart kunnen zetten.

Een internationale stad
De fracties benadrukken dat voor hen het doel van de actie, namelijk het stimuleren van een goed doel, bovenaan staat als reden in dit sociale initiatief te ondersteunen. Ook de saamhorigheid die het in een stad en in de omgeving daarvan teweeg brengt is een bijkomend voordeel volgens D66 en PvdA. Een ander geweldig effect van de ‘Serious Request’ actie is de uitwerking van de grote hoeveelheid bezoekers van het evenement op de lokale economie. D66-burgerraadslid Anne-Mieke van der Vet: ‘Toen het glazen huis in Enschede stond twee jaar geleden werden de totale opbrengsten voor de lokale economie op 10 miljoen euro extra geschat. De door de gemeente gemaakte kosten vielen toen volledig in het niet bij de opbrengsten, De komst van het glazen huis is daarom niet alleen goed voor hulpbehoevende elders, maar ook voor onze economie, werkgelegenheid en ondernemers hier in Amstelveen.’ De fracties zullen tijdens de raadsvergadering van begin februari voorstellen de komst van het initiatief naar Amstelveen te onderzoeken.

Esther Veenboer

Esther Veenboer

Ik ben sinds 2006 lid van de Gemeenteraad van Amstelveen. Ik ben jurist en gespecialiseerd in het Luchtrecht. Ik werk bijna 21 jaar bij de KLM en houd me daar bezig met wet- en regelgeving op het gebied van security (beveiliging van de burgerluchtvaart) en de vertaling daarvan naar handboeken en kwaliteitscontrole daarop. Opkomen voor

Meer over Esther Veenboer