15 november 2020

#EvenVoorstellen: student Tim Wagelaar zet zich in voor een sociale en duurzame toekomst

In een oproep voor nieuwe kaderleden na de zomer hebben nog eens drie mensen gereageerd. In een paar maanden tijd hebben we ons actief ledenbestand dus uitgebreid met zeven mensen! Deze keer het woord aan Tim Wagelaar, student politicologie aan de UvA.

Inspirerend stukje volkshuisvesting

Tim woont met veel plezier in Amstelveen. “Afgelopen maart ben ik verhuisd naar de Uilenstedecampus. De afgelopen maanden heb ik mij verbaasd over de sfeer die hier hangt en hoe fijn je er kunt wonen. Dat komt niet in de laatste plaats door de mooie Amstelveense omgeving. 

Uilenstede is ook nog eens niet alleen een schitterende plek om te wonen als student; het is ook een fantastisch en inspirerend stukje volkshuisvestiging. De manier waarop deze campus is opgezet kan dan ook een geweldig voorbeeld zijn voor hoe we de huidige woning crisis moeten oplossen”. 

Onderwijs

Op het moment zit Tim in het derde jaar van de bachelor politicologie aan de UvA waarbij hij zich specialiseert in onderwijswetenschappen en bestuur en beleid. Het lijkt hem fantastisch om later aan de slag te gaan met een combinatie van deze twee en zich op die manier dus in te zetten voor onderwijsbeleid. 

Sociale en duurzame koers

Tim voelt zich op en top betrokken  bij de politiek. “Op mijn 18e heb ik mij bij de afgelopen provinciale verkiezingen verkiesbaar gesteld voor de PvdA. Politiek gaat voor mij namelijk vooral om het bepalen van de toekomst; de keuzes die we nu maken bepalen hoe de wereld eruitziet waarin mijn generatie oud gaat worden. Daarom moeten we nu kiezen voor een rechtvaardige, sociale en duurzame koers. De PvdA is bij uitstek de partij die verantwoordelijkheid neemt voor de lange termijn en daarmee een mooie, eerlijke en groene toekomst dichterbij brengt”.  

Tim is naast zijn studie dus actief voor de PvdA  in de Provinciale Staten. Tim: “Sinds een paar weken ben ik ook duo-commissielid in de commissie Economie, Financiën en Bestuur. Ik kijk er ontzettend naar uit om me de komende tijd in te zetten om Noord-Holland eerlijk en fatsoenlijk uit de huidige crisis te krijgen. In de commissie wil ik in het bijzonder aan slag gaan met burgerparticipatie en onderwijs en de aansluiting met de arbeidsmarkt. Als enige Amstelvener in onze provinciale fractie hoop ik ook een brug te kunnen zijn tussen Amstelveen en de Provinciale Staten. Schroom niet om mij te benaderen over provinciale onderwerpen via tim.wagelaar@noord-holland.nl “. 

Uilenstede

Als bewoner van Uilenstede wil Tim zich graag inzetten voor de inwoners van Uilenstede, maar ook voor de bewoners van de omgeving. Uilenstede is een fantastische campus met veel mogelijkheden die benut moeten worden, met daarbij uiteraard ook oog voor de omgeving. Tim: “Op het moment ben ik met een huisgenoot aan het kijken of we groene duurzame daken kunnen regelen op de Uilensteedse flats”.