22 november 2020

#EvenVoorstellen: student Vera Andriessen staat voor solidariteit en een links geluid

De PvdA Amstelveen is in de afgelopen maanden uitgebreid met zeven nieuwe actieve leden! Drie van hen zijn student en wonen in Uilenstede. Vera Andriessen, een 18-jarige student politicologie, vertelt waarom zij zich graag wil inzetten voor de PvdA.

Wonen in Uilenstede

Vera: “Uilenstede is in combinatie met diens omgeving mijn favoriete plek in Amstelveen, omdat het de plek is waar ik woon en waar ik me thuis voel. Het is leuk om hier te wonen omdat er zoveel studenten zijn, waaronder ook een aantal PvdA’ers! Ik ben hier naartoe verhuisd omdat ik in september begonnen ben met mijn studie Politicologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Maatschappelijk betrokken

Vera woonde hiervoor in het Noord-Limburgse Venray, waar ze naast het vwo verschillende extra curriculaire activiteiten deed. Vera: “Zo was ik actief in de leerlingenraad, de schoolkrant, de debatgroep en de medezeggenschapsraad. Ook zat ik in de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad van stichting LVO, waardoor ik veel over voortgezet onderwijs heb geleerd. Binnenkort ga ik beginnen met een bijbaan waarbij ik activiteiten ga ondernemen met oudere mensen met dementie, erg uitdagend! Buiten de serieuze dingen lees ik graag boeken, kijk ik graag films en ik vind het ook heel leuk om te zwemmen”.

Waardevol  

Vera wil zich ook in haar nieuwe woonomgeving actief inzetten. “Omdat ik zelf een student ben, wil ik me natuurlijk graag inzetten voor de studenten in Amstelveen. Ik hoop in het bijzonder Uilenstede goed te kunnen en mogen vertegenwoordigen. Daarnaast wil ik me ook hard maken voor minderheidsgroepen en gezinnen die in armoede leven. Ik hoop hen op zo’n manier te kunnen helpen dat zij hun leven op een waardevolle manier kunnen invullen”.  

Solidariteit

De PvdA is écht Vera’s partij. Ze zegt: “De PvdA betekent voor mij solidariteit en een links geluid. Opkomen voor de zwakkeren in de samenleving en zeker zijn van een sterk sociaal vangnet. Dat zijn de dingen waar de PvdA voor staat en dat zijn ook de dingen waar ik voor sta”.  

Actieve studenten

Samen met Tim en Tadeo, die ook allebei studeren en in Uilenstede wonen, gaat Vera zich inzetten om jongeren en studenten een stem te geven en het PvdA geluid te laten horen. We gaan dus een mooie campagnetijd tegemoet!