“Ik ben Suzanne Piet”

5 juni 2018

Hallo Amstelveen!
Met veel trots mag ik mezelf raadslid in deze mooie gemeente noemen. Ik wil me gaan inzetten voor een sociaal Amstelveen, waar we naar elkaar omkijken, samenkomen in de wijkcentra en onze talenten optimaal kunnen ontplooien.

De beste idealen

Waarom wordt een 16-jarige lid van de PvdA? Het is een vraag die mij vaak gesteld wordt. Mijn antwoord: omdat het de partij is met de beste idealen! Ik vind me in het streven naar een samenleving waarin de waarden bestaanszekerheid, goed werk en een eerlijke verdeling van hoop en kansen verankerd zijn. Dit houdt voor mij in dat iedereen zijn steentje bijdraagt en wie dat niet zelfstandig kan wordt ondersteund. Dat is het links waar ik voor sta en waarvoor ik me hard ga maken de komende jaren met als portefeuille Burgers en Samenleving.

Maargoed, politieke filosofie is niet het onderwerp van dit blog, wellicht van een blog in de toekomst. Wie ben ik? Mijn naam is Suzanne Piet, 22 jaar en student politicologie. Ik schrijf op dit moment mijn scriptie (over First Ladies in de VS en wat zij hebben gedaan voor de emancipatie van vrouwen), en hoop dus binnenkort mijzelf politicologe te mogen noemen. In september zal ik starten met een lerarenopleiding maatschappijleer aan de VU.

Amstelvener

Ik ben geboren in Amstelveen en mijn familie komt hier ook vandaan, maar ik ben opgegroeid in het bijna net zo mooie Nieuw-Vennep. Nu woon ik toch al weer 4 jaar met veel plezier op Uilenstede, waardoor ik mij weer Amstelvener mag noemen.

Naast mijn studie en het raadswerk ben ik penningmeester bij NivonJong, de jongerenafdeling van de natuurvriendenorganisatie Nivon. Dat klinkt suf, maar ik nodig jullie uit onze website eens te bekijken en je te laten verrassen door al onze gave activiteiten. Verder geef ik wekelijks verschillende groepslessen bij Sportcentrum VU. Andere hobby’s zijn yoga en klarinet spelen. Ik denk namelijk dat het cruciaal is om na al die moeilijke zaken, je hoofd leeg te kunnen maken.

Ik wil graag een toegankelijke politicus zijn. Politiek is er voor de mensen, dus contact met mensen in naar mijn inzicht cruciaal. Ik nodig u dan ook uit vooral contact met mij op te nemen bij vragen, problemen of bij de behoefte om politiek te sparren. Ik hoop u snel tegen te komen in Amstelveen!