17 augustus 2020

#MooiAmstelveen: Arnout van den Bosch zet zich in voor betaalbaar wonen in een groene stad

De zomer is in politiek opzicht meestal een rustige periode. Een mooi moment dus om terug te kijken en stil te staan bij waar we blij van worden.

De raads– en bestuursleden van de PvdA Amstelveen vertellen over hun favoriete plek in de stad en waarom deze plek belangrijk voor hen is. Aan het woord Arnout van den Bosch, raadslid van onze partij.

Het verschil maken voor Amstelveen

Arnout van den Bosch is pas sinds maart 2018 raadslid, met ruimte, wonen en natuur in zijn portefeuille, maar heeft nu al mooie successen behaald in de gemeenteraad. Door zijn bevlogenheid, gecombineerd met stevige dossierkennis, weet Arnout zijn idealen om te zetten in concrete resultaten en zo het verschil te maken voor Amstelveen. Als voorbeeld kan genoemd worden dat op basis van zijn motie de dienstverlening van stichting !WOON is uitgebreid naar Amstelveen, de prijs van buskaartjes voor de vervangende bussen op de Amstelveenlijn naar beneden is gebracht en er 600 sociale huurwoningen gebouwd zullen worden op de plek van bedrijventerrein Legmeer.

Middelpolder

Arnout: “Mijn favoriete plek in Amstelveen is de Middelpolder. Ik woon in de wijk Kostverloren, aan de rand van de polder. Het is een geweldig gebied met zowel natuur als recreatiemogelijkheden. Wandelpaden en fietspaden door de velden en langs het water, maar ook sportvelden en verderop de kinderboerderij. Ik kom er graag met mijn kinderen van 1,5 en 3 jaar. Naar de schaapjes kijken, of bloemetjes plukken voor mama. Of zelf even uitwaaien om mijn gedachten te ordenen.”

Uitdagende omgeving

De ligging van Amstelveen is uniek: tegen Amsterdam aan, maar midden in het groen. In het westen het Amsterdamse Bos, in het oosten de Middelpolder en in het zuiden de Bovenkerkerpolder. Dat maakt het een geweldige stad om te wonen, maar het brengt ook uitdagingen met zich met. De woningnood is hoog, maar er is eigenlijk geen ruimte meer voor uitbreiding. Als er een keer wel grond beschikbaar komt, bijvoorbeeld door de sloop van een oud kantoor, dan is de grondprijs enorm hoog.

Moedige politiek

We willen veel woningen realiseren, we willen betaalbare huren, we willen het groen behouden, we willen grote, comfortabele huizen, maar het mag ook niet te veel kosten… Dat wringt aan alle kanten. Het vereist moedige politiek. Besluiten nemen, waar nooit iedereen tevreden mee is. Dat is het lot van een coalitiepartij. Arnout: “Het is niet altijd gemakkelijk, maar ik ben blij met de resultaten die we behalen. Er worden volop middenklasse woningen gebouwd en er worden eindelijk ook weer sociale huurwoningen gebouwd. Daar zie je echt dat de PvdA het verschil maakt!”