8 januari 2015

Nieuwe zebrapaden Jane Addamslaan en Weldam

Bewoners in Westwijk hebben bij de gemeente aangegeven dat de snelheid van het verkeer op de Jane Addamslaan te hoog is, waardoor het voor voetgangers lastig is om veilig over te steken. Om die redenen heeft de gemeente Amstelveen besloten om twee zebrapaden over de Jane Addamslaan en één zebrapad over de Weldam aan te brengen.
De zebrapaden zullen worden aangebracht ter hoogte van huisnummer 43 (bij het voetpad richting het speelveld aan de Wedderborg) en bij de kruising van de Jane Addamslaan met de Weldam. Bij het eerstgenoemde zebrapad zullen ook twee drempels worden toegevoegd. Bij de kruising met de Weldam is dit vanwege de aanwezige uitritten van de Weerdesteyn en Loevestein helaas niet mogelijk.Wethouder Verkeer Jeroen Brandes: “Met het aanleggen van de zebrapaden willen we tegemoet komen aan de wensen van de bewoners. Door het aanleggen van deze zebrapaden wordt het voor automobilisten duidelijker dat zij hier extra alert moeten zijn.”

In januari zullen de verkeersbesluiten ten behoeve van deze zebrapaden in de Staatscourant worden gepubliceerd. Aanleg van de zebrapaden zal vervolgens in verband met de benodigde gunstige weersomstandigheden in het voorjaar van 2015 plaatsvinden.