Door op 28 januari 2014

Inspiratie: dankbaar na gesprekken

Nog 53 dagen! Toen ik afgelopen zaterdag tijdens “PvdA in de buurt” de Van der Hooplaan overstak, toeterde een vrachtwagenchauffeur en stak zijn duim op! Raampje naar beneden: “Kom op jullie, met zijn allen!”

Even later belde ik aan. Een mevrouw op leeftijd schoof de gordijnen opzij en glimlachte bij het zien van zoveel rode jasjes, en eigenlijk niet de bedoeling zaten we plots binnen en spraken we over haar woning, de kinderen en de zorg die ze gelukkig nog ontving. Ontroerd werd ze als ze dacht aan de toekomst. “Wie komt er voor mij zorgen”, vroeg ze mij met een armgebaar van: kom jij het doen? Ik heb haar alleen maar kunnen vertellen dat de PvdA voor zorg gaat, niet voor geld. Dat de huidige zorg gegarandeerd blijft als wij het straks na 19 maart mogen gaan doen, en dat we daar ook keuzes in maken en mogelijkheden zien. Bij het luisteren naar haar verhaal voelde ik dat ik het verschil voor haar kan maken. Als beloning mag ik haar zelf op 19 maart ophalen met de Rode Taxi en begeleiden naar het stemlokaal!

Met een grote glimlach nam ik afscheid en liep ik samen met Tweede Kamerlid Khadija Arib naar het volgende portaal. We spraken over ons gesprek en wat voelden wij ons trots. Om mij heen kijkend zag ik groepjes rode jassen in de flats en in de hofjes. Khadija en ik bleven op straat staan. We spraken over een Braziliaanse dame in de ziektewet die bang was om haar baan te verliezen. Werk, werk, werk want anders doe je niet meer mee.

We spraken over de buurt, de achterstand in onderhoud van diverse adressen die we bezochten, en over de voorzieningen die er nog wel zijn maar die onder druk staan. Khadija was onder de indruk van Amstelveen, en van de eerlijkheid van de mensen.

Beloftes maken is niet eerlijk, maar je kunt bewoners wel toezeggen dat klachten opgepakt worden, dat er terugkoppeling komt en bovendien dat de PvdA daarin echt het verschil wil maken en zich onderscheidt van andere partijen. Tja, dat is waarom dit soort dagen zo speciaal zijn, de verhalen zo belangrijk voor ons zijn en waarom ik zo dankbaar ben na vele gesprekken bij bewoners aan de deur!

Wij van de PvdA , met buurtbewoners. Samen voor Amstelveen!