Reactie PvdA op ‘We are here’

Door Esther Veenboer op 4 april 2019

Sinds dinsdag is er sprake van een nieuwe kraakactie van de groep “We are here” in Amstelveen.

De PvdA kijkt, net als vorig jaar naar deze ontwikkeling “met een warm hart, maar een koel hoofd”. De PvdA draagt deze mensen in een uitzichtloze situatie uiteraard een warm hart toe.

Echter doordat “We are here” weg moest uit Amsterdam Zuidoost ontstaat wat je noemt een “waterbed effect”. Het is verplaatsing en niet de oplossing van een probleem.
Een probleem dat Amstelveen niet zelfstandig kan oplossen. Er zal samenwerking moeten worden gezocht in de regio, met Amsterdam en het Rijk om tot een oplossing te komen.

Wat anders is dan vorig jaar, is dat er nu wel 24 uurs opvang beschikbaar is in Amsterdam. Op korte termijn worden er naar verwachting meer locaties geopend, waardoor de noodzaak om te kraken niet aanwezig is.
Daarnaast hebben wij ook oog voor wat dit doet met de inwoners van Amstelveen en de impact die dit heeft op de Openbare orde en veiligheid. Deze actie roept bij Amstelveners positieve, maar ook negatieve reacties op. Mensen voelen zich onveilig en angstig, maar ook gefrustreerd en boos. Die kant moeten we niet over het hoofd zien.

Esther Veenboer

Esther Veenboer

Ik ben sinds 2006 lid van de Gemeenteraad van Amstelveen. Ik ben jurist en gespecialiseerd in het Luchtrecht. Ik werk bijna 21 jaar bij de KLM en houd me daar bezig met wet- en regelgeving op het gebied van security (beveiliging van de burgerluchtvaart) en de vertaling daarvan naar handboeken en kwaliteitscontrole daarop. Opkomen voor

Meer over Esther Veenboer